Prijavite svoje dijete za BESPLATNI ogledni sat u SmartyKids centru.

  PROGRAMI ZA DJEČJI RAZVOJ

  MENTALNA ARITMETIKA

  Priznata metoda pomoću koje djeca kroz računanje razvijaju pamćenje, koncentraciju i logičko mišljenje – ispočetka uz abak. S vremenom se brzina povećava i dijete počinje zbrajati, oduzimati, množiti i dijeliti bez abaka.

  PROČITAJTE JOŠ

  SmartyMatika –
  zabavna matematika

  Program tečaja nudi mogućnost intenzivnog razvoja spoznajnih i stvaralačkih sposobnosti djece. Djeca čine svoje prve korake u matematici i na taj način ona zauzima posebno mjesto u njihovom intelektualnom razvoju.

  PROČITAJTE JOŠ

  Probni sat

  Uvjerite se osobno u kvalitetu
  naše metode.

  UPIŠITE SE

  PITANJA I ODGOVORI

  Tijekom bavljenja mentalnom aritmetikom obje moždane polutke rade istovremeno. Takva aktivnost omogućava skladan razvoj djeteta, poboljšanje pamćenja, razvoj mašte i logičkog mišljenja.

  Mentalna aritmetika razvija stvaralačko i analitičko mišljenje, popravlja koncentraciju, fotografsko pamćenje, maštu, logiku, kao i sposobnost promatranja i slušanja. Nije riječ samo o zbrajanju napamet zato što sposobnost trenutačnog nalaženja odgovora kod najtežih primjera i zadataka razvija desnu moždanu polutku koja je odgovorna za maštu i slikovno mišljenje.

  Vježbe iz mentalne aritmetike pomažu djetetu u boljem usvajanju školskog programa. Prvo, razvija sposobnosti povezane s pamćenjem, maštom, logikom i mišljenjem. Drugo, pomaže u boljem razumijevanju egzaktnih znanosti: matematike, geometrije. I treće, kad Vaše dijete nauči zbrajati brzo – znat će da može naučiti sve, dovoljno je da usmjeri pažnju!

  Lijeva moždana polutka odgovorna je za sposobnosti zbrajanja, govora i logiku, a desna – za maštu i razmišljanje u slikama. Dijete čije se moždane polutke razvijaju skladno može pristupiti rješavanju svakojakih zadataka i problema s različitih točaka gledišta i pri tome zavidnom brzinom.

  Nastava se obično organizira u grupama od 4 do 10 djece. Svaki tečaj slijedi zajednički opći scenarij. Predavač je maksimalno angažiran i angažirano predstavlja sve sadržaje. Vježbe se izmjenjuju s interaktivnim aktivnostima. Uključene su aktivnosti kretanja i logičke igre.
  Rad kod kuće jedan je od osnovnih čimbenika koji utječu na rezultat vježbi. Preporučujemo Vam pripaziti da Vaše dijete posveti 15 – 20 minuta na dan za pisanje domaće zadaće, zbrajanje na abaku (nove teme) i zbrajanje napamet (stare teme).
  Za kvalitetno usvajanje programa dijete treba vježbati kod kuće po 15 minuta svaki dan. Radi praktičnosti za provjeru domaćih zadataka izradili smo korisničke račune za učenike i predavače. Upotreba internetske platforme povećava brzinu i efikasnost učenja za 40 %.
  Za sudjelovanje je dovoljna uspješno savladana prva razina – S. Zadatci za olimpijade pripremaju se prema dječjem uzrastu i razini u centrima SmartyKids tako da je zanimljivo čak i za početnike – Smartiće. A koliko se zabavljaju učenjem s djecom iz cijele zemlje i zabavnim programom potvrđuje i sama činjenica sudjelovanja! Stečena motivacija za učenje i razvoj traje čitavu godinu!
  Slobodan
  Slobodan
  Njegovo ime je Slobodan, a uz mentalnu aritmetiku, učitelj je i talijanskog jezika te posljednih 10 godina radi s djecom svih uzrasta. Najdraži trenuci su mu kada mu ponosno pokažu što su naučili i savladali te kada vidi koliko im znači njegova podrška. U slobodno vrijeme uživa u putovanjima i novim izazovima.
  Valentina
  Valentina
  Učiteljica mentalne aritmetike koja u slobodno vrijeme voli slikati, čitati i putovati, a najviše je veseli dječja znatiželja za otkrivanjem svijeta i ponos kada nauče nešto novo.

  KONTAKTI

  Telefon: +385 995 451 220 
  Е-pošta: hello@smarty-kids.hr

  Adresa: Frankopanska ul. 18, 10000, Zagreb