Tijekom proteklih nekoliko godina, franšizni model dječjeg centra SmartyKids uspješno se afirmirao u istočnoj Europi. Pronašli smo mnogo poduzetnih partnera koji vole raditi s djecom.

No najprije odgovorimo na pitanje – što je “mentalna aritmetika”?

Mentalna aritmetika iznimno je popularna vrsta treninga mozga koja daje stvarne rezultate u razvoju djece. Tisuće centara za mentalnu aritmetiku već djeluju u 81 zemlji svijeta. SmartyKids surađuje sa “SAMA Global”, organizacijom koja predstavlja autoritet u području mentalne aritmetike u svijetu. Osnivač joj je David Liao, a njezini članovi uključuju neke od najuglednijih akademija i škola u Aziji.

Mentalna aritmetika nije samo usredotočena  na matematičke vještine djeteta već utječe i na njegov cjelokupni razvoj. Naši nastavni satovi jačaju veze među živčanim stanicama djeteta te razvijaju brzinu i kvalitetu percepcije i mišljenja. Domaća zadaća također je bitan faktor – djetetu je dovoljno samo 15 minuta vježbanja dnevno!

Treninzi u SmartyKids centrima uključuju nekoliko faza.

U početku djeca uče brojati pomoću loptica na abakusu – drevnom kineskom “kalkulatoru”.  S vremenom njihova brzina raste te naposljetku dijete postaje sposobno mentalno zbrajati, oduzimati, množiti i dijeliti peteroznamenkaste brojeve vizualizirajući abakus. Zadaci postupno počinju uključivati više stavki te postaju sve kompleksniji, a djeca pritom uče raspodijeliti pažnju.

Kako bi treninzi bili djeci zanimljivi i privlačili njihovu pozornost, učitelji u edukacijskom centru izmjenjuju intelektualne aktivnosti s video animacijama i raznim igrama.

Brend je razvio posebnu metodologiju, „know-how“ i jedinstvenu igrifikaciju. U skladu s novim tehnologijama, SmartyKids udžbenici imaju proširenu stvarnost te su ujedno bili i prvi AR (augmented reality) udžbenici u mnogim zemljama. Interaktivne aktivnosti i igrifikacija sve pretvaraju u igru te se tako djeca lako upuštaju u mentalnu aritmetiku. Mladi pustolovi uhvatit će se u koštac s izazovima uz pomoć posebno dizajniranog lika – dječaka po imenu “Smarty”.

Jeste li znali da mentalna aritmetika razvija obje polutke mozga?

Lijeva polutka središte je logike i IQ-a te je zadužena za zadatke, pamćenje i promatranje, dok se desna bavi kreativnim potencijalom, samopouzdanjem, intuicijom, maštom i neovisnošću. Aktivnosti u SmartyKids usklađuju te dvije moždane hemisfere, što dovodi do paralelnih poboljšanja u procesima između njih. Osobe koje aktivno koriste obje hemisfere su poduzetne, kreativne, inspirativne, inteligentne i racionalne.

Povratne informacije roditelja o SmartyKids centrima:

“Izuzetno zanimljiva metoda i djeci vrlo ugodna. Prezentira se tako da se zabavljaju dok uče.”

“Izuzetno intrigantna metoda učenja koja razvija koncentraciju i pamćenje,  a odvija se kroz zanimljivu igru. SmartyKids tim čine mladi, dobro obučeni profesionalci!”

“Zanimljive i korisne lekcije! Zahvaljujući ovim lekcijama, naš četverogodišnji sin sada može brojati do 99 bez ikakvih poteškoća!”