Imate li već razvijen posao i razmišljate o njegovu širenju, možda je vrijeme za franšizno poslovanje?  To posebno vrijedi ako imate odličnu poslovnu ideju i mislite da ste „namirisali“ dobro tržište. Kao i u svakom poslovanju i u tom slučaju postoji postoji rizik od neuspjeha. Naročito ako ulažete u neprovjerenu poslovnu ideju. Ako ipak niste spremni za takvu vrstu rizika, bez brige. Postoji prokušana verzija franšiznog poslovanja. To znači da je već netko prije vas isprobao poslovnu ideju i utvrdio da radi. Radi se o franšiznom partnerstvu.

Što je franšizno partnerstvo? Po čemu se ono razlikuje od samostalnog pokretanja franšize?

Franšizno partnerstvo oblik je franšiznog poslovanja u kojemu franšizni partner dobiva sveobuhvatan paket alata za povećanje uspjeha u kraćem vremenu i uz manje ulaganja:

  • dokazan i iskušan brend – jer s povjerenjem korisnika raste i njihov broj
  • stečena znanja (know-how) – zašto učiti iz vlastitih pogrešaka, kad možemo iz tuđih
  • dokazan poslovni model – izbjegnite moguće zamke i koristite već iskušan recept
  • trenizi i edukacije – radite ono što vas ispunjava bez obzira na struku.

Na taj način franšizni partner u startu kreće s poslom koji je već isproban i dokazan na tržištu. Zauzvrat plaća dogovorenu naknadu vlasniku franšize. Na taj način obje strane imaju korist od svog partnerstva. To je win-win franšizno poslovanje.

Pri samostalnom pokretanju franšize vlasnik određene tvrtke:

  • samostalno pokreće franšizu
  • samostalno isprobava i gradi model poslovanja.

Pritom kroz vlastite pokušaje i pogreške istražuje što prolazi ili ne prolazi na tržištu. Ukoliko se odluči na pokretanje nove vrste poslovanja, za koju nema iskustva, mora samostalno krenuti ispočetka (edukacija, priprema materijala od nule…). Uz to treba razraditi kako se brendirati i približiti potencijalnim kupcima. To naravno znači ulaganje dodatnog vremena i novca u franšizno poslovanje.

Franšizno partnerstvo vs samostalno pokretanje franšize

 

Franšizno partnerstvo vs samostalno pokretanje franšize prikazano na infografici.

Ukratko, franšizno partnerstvo nudi prednosti u obliku podrške, dokazanog modela poslovanja i manjeg rizika. Samostalno franšizno poslovanje je izazovnije, no s druge strane može pružiti veću samostalnost. Odabir ovisi o vašim ciljevima, resursima i željama. Dok neki vole graditi sve ispočetka, drugi više naginju već gotovoj razrađenoj situaciji sa smanjenim rizikom.

Zašto odabrati SmartyKids franšizno partnerstvo?

Prije dogovora na to pitanje, ipak bi bio red da se najprije upoznamo, zar ne?

Tko smo mi?

SmartyKids obrazovna franšiza najbrže je rastuća obrazovna franšiza. U brojkama to znači međunarodnu mrežu od 350+ obrazovnih centara s preko 20 000 polaznika. I sve to u manje od 10 godina.

Kako je sve počelo – naša priča

Sve je počelo s idejom razvoja edukacijskih programa za djecu. Programa koji jamči stjecanje potrebnih vještina za rješavanje raznih izazova pred njima. Zato nam nije bilo teško zasukati rukave i baciti se u potragu za najdjelotvornijim načinom učenja. Pritom smo se vodili savjetima iskusnih stručnjaka. Okupili smo dobitnu ekipu: vodeće edukatore, pedagoge, psihologe, metodičare… Našli su se tu i scenaristi. Zašto? Kako bi naše male Smarty polaznike lako uvukli u Smarty svijet učenja i zabave, krojenog po mjeri svakog djeteta. Prepoznata od strane djece i roditelja naša je priča brzo prerasla u SmartyKids franšizu.

Zašto vjerujemo u važnost učenja kroz vlastito iskustvo?

Učiti je lako, učiti može svatko! Pogotovo ako djecu stavimo u ulogu glavnih junaka u zabavnoj pustolovini učenja. I mi veliki znamo da je lakše naučiti nešto što smo sami isprobali. Naravno da možemo samo gledati kako netko nešto radi ili slušati upute, ali to nije to. Zato su SmartyKids edukacijski programi za djecu usmjereni na učenje iz prve ruke. Znamo da je pri učenju je jako važna motivacija. Zato smo razvili programe koji uključuju različite dječje interese. Jer ono što nam je zanimljivo, lakše i bolje učimo! A tako stečena znanja ostaju za cijeli život.

Zajedno smo jači

Mi u SmartyKids-u zahvalni smo na svim stečenim znanjima tijekom razvoja naše Smarty priče. Priče u kojoj smo izgradili pravu Smarty zajednicu. Svijesni smo da naša snaga leži u našem timu. Ona je u ljudima koji vjeruju da zajedno možemo utjecati na budućnost mlađih naraštaja. Zato stečena znanja i iskustva dijelimo s našim franšiznim partnerima, pružajući im potrebnu potporu. Ipak smo sve to i sami prošli te znamo koliko može biti teško. Stoga radimo sve kako bismo im olakšali njihov poslovni put. Iz tog razloga naše franšizno poslovanje temeljimo na izgrađenom sustavu benefita za franšizne partnere.

SmartyKids sustav benefita za franšizne partnere

 

Pogodnosti za SmartyKids franšizne partnere prikazane na infografici.

 

Za sve detalje o SmartyKids sustavu benefita doznajte u našem blogu Kako pokrenuti franšizu i osigurati financijsku neovisnost benefita. Usput se informirajte o franšiznom poslovanju i prednostima pokretanja franšize.

Postanite dio obitelji SmartyKids franšize

Bilo da želite proširiti poslovanje ili tek razmišljate o njegovu pokretanju, javite se i doznajte sve što vas zanima. Stvorite uspješno, dugotrajno poduzeće u dinamičnom području dječjeg obrazovanja! Rado bismo vas upoznali. Ako je osjećaj obostran kontaktirajte SmartyKids centar.

* Ovaj blog je informativnog karaktera i ne predstavlja pravni savjet. Za specifične savjete, obratite se stručnjaku za franšize.