Smarty Kids

Tko kaže da matematika mora biti dosadna? ☺

✅Schulteove tablice – odlična vježba za pamćenje i koncentraciju

✅Schulteove tablice: Poboljšanje perifernog vida, pažnje i pamćenja

Schulteove tablice su široko priznate kao vrlo učinkoviti “treneri” mozga, poznati po svojoj sposobnosti poboljšanja perifernog vida, raspona pažnje i pamćenja. Ovu metodu je razvio njemački psihijatar Walter Schulte, a isprva se koristila kao psihodijagnostički test za proučavanje učinaka povezanih s pažnjom. Tek mnogo kasnije tablice su postale simulatori za djecu. Psiholozi ih danas koriste za razna istraživanja.

 

Kako metoda funkcionira?

Simboli unutar vašeg vidnog polja obrađuju se istovremeno iz vaše vizualne memorije, a ne pojedinačno. To zasigurno doprinosi ubrzanju intelektualnog razvoja. Psiholozi primjećuju i to da tijekom vježbi koje uključuju Schulteove tablice, pojedinci ulaze u stanje koncentrirane pažnje, slično meditativnom transu. Ovo stanje uma omogućuje povećanu učinkovitost prilikom izvršavanja svakodnevnih zadataka, obuke i radnih aktivnosti. Još jedan zanimljiv faktor je da su Schulteove tablice korištene u obuci pilota za poboljšanje pažnje, vizualne osjetljivosti i razvoj perifernog vida.

 

Što je zapravo Schulteova tablica?

Sastoji se od redaka i stupaca raspoređenih u mrežu 5×5, gdje su brojevi od 1 do 25 nasumično postavljeni. Cilj rada s Schulteovom tablicom je pronaći i imenovati svaki broj redom, počevši od 1, u najkraćem mogućem vremenu. Fokusna točka očiju treba ostati usredotočena na sredini tablice, a osoba mora locirati svaki broj bez pomicanja pogleda.

Schulteove tablice mogu poslužiti kao zabavne aktivnosti ili igre u slobodno vrijeme i prikladne su za učenike svih uzrasta.

Tijekom izvođenja ovih vježbi aktiviraju se frontalni režnjevi cerebralnog korteksa u mozgu, što nesumnjivo omogućuje djeci poboljšanje koncentracije, misaonih procesa i aktivaciju svog uma na funkcionalan način, čime se potiče pamćenje i brza odlučivanja. Schulteove tablice su sistematične vježbe uklopljene u različite tehnike unutar SmartyKids tečajeva.

 

_____________

Napravite prvi korak prema poboljšanju kognitivnih sposobnosti svoje djece prijavom za BESPLATNU probnu lekciju iz mentalne aritmetike!

____________