smartykids

Pokretanje franšize kao prvi korak u samostalnom poslovanju

Zamislite da postoji poslovni model u kojem je već sve spremno za pokretanje vlastitog posla. Neki ljudi žele biti sam svoj šef i tako kreirati svoje radno i slobodno vrijeme. No to sa sobom nosi i velika pitanja. Hoćemo li se uspjeti izboriti na tržištu? Koliko će nam vremena i novaca trebati dok ne postanemo brend?

Što kada bi vam rekli da:

  • već postoji način poslovanja s kojimodmah možete osigurati prepoznatljivost brenda
  • odmah možete izbjeći početničke pogreškei raditi po provjerenom poslovnom planu
  • je podrška na marketinškom planu uključena.

Naravno da ne govorimo o zamišljenom svijetu, već o svijetu franšiza! Pokretanje franšize prvi je korak prema vašoj financijskoj neovisnosti. Bilo da tek pokrećete posao ili širite već postojeći.

 

Što je Franšiza?

Franšiza je poslovni model u kojem jedna strana (vlasnik franšize, franšizor) daje drugoj osobi strani (primatelju franšize) pravo da koristi ime branda, stečena znanja (know-how) i poslovni model. To je kao da dobijete ključeve od automobila koji je već pun goriva i spreman za put pred vama. U ovom slučaju put pokretanja franšize. U zamjenu za to primatelj franšize plaća određenu naknadu i pridržava se standarda i smjernica franšizora.

Takav je model poslovanja ključ dobrih rezultata za oba sudionika: davatelja i primatelja franšize.

 

Zašto je pokretanje franšize pametan izbor za vašu budućnost?

Pokretanje franšize nije samo ulazak u svijet poduzetništva. To je odluka koja vam može osigurati stabilnost, prepoznatljivost na tržištu i priliku za rast. Ulaganje u franšizu znači ulaganje u provjereni poslovni model. To vam pak omogućava da izbjegnete mnoge početničke greške i brže ostvarite profit.

Prednosti pokretanja franšize prikazane na infografici

Da franšizno poslovanje osigurava stabilnost u poslovanju, potvrđuju i istraživanja. Jedno takvo je pokazalo da korisnici franšize uspješno posluju u 96% slučajeva i nakon pet godina rada. Za usporedbu, tek oko 60% samostalno pokrenutih poslova uspije “preživjeti” tijekom prve tri godine rada.

Započnite svoje putovanje prema financijskoj neovisnosti već danas. Obratite nam se i postanite dio uspješne priče SmartyKids franšize s preko 350 obrazovnih centara u više od 10 država.

 

Kako odabrati pravu franšizu?

Odabir prave franšize možemo usporediti s traženjem savršenog para cipela – treba vam nešto što vam savršeno pristaje i što će vas neće žuljati.

Da biste odabrali franšizu koja je savršena za vas, potrebno je napraviti analizu franšiznog poslovanja. Ili možete jednostavno zaviriti u nastavak teksta. Jer za vas smo pripremili najnovije podatke istraživanja!

Analiza franšiznog poslovanja prije odabira prave franšize

Prije nego se odlučite na pokretanje franšize, važno je istražiti što tržište želi. To je lako vidjeti istražite li već postojeće franšize i trend njihova rasta.

Prema najnovijem godišnjem franšiznom izvještaju za 2023. Hrvatske udruge za franšizno poslovanje, FIP, u Hrvatskoj su najzastupljenije modne franšize, slijede ih prehrambene franšize (koje uključuju hranu i piće), a odmah iza njih su obrazovne franšize.

Poznato je da se zadnjih godina bilježi trend rasta franšiza u području obrazovanja. To ne čudi jer je obrazovanje temeljna potreba koja ostaje stalna bez obzira na promjene ekonomskih prilika. Zašto je to tako i koje su ostale prednosti obrazovnih franšiza doznajte u nastavku.

 

Prednosti pokretanja franšize u obrazovanju

Ima mnogo prednosti koje obrazovne franšize nude u odnosu na one modne ili prehrambene. Kako bi što lakše i brže došli do onih najvažnijih, sortirali smo ih i stavili sve na jedno mjesto.

Prednosti pokretanja franšize prikazane na infografici

Pokretanje franšize u obrazovanju je odluka koja vam može donijeti kako financijsku, tako i osobnu ispunjenost. Mi u SmartyKids-u možemo to potvrditi iz osobnog iskustva!

Zavirite u naše SmartyKids obrazovne programe i pokrenite franšizu s nama!

 

Pravna strana pokretanja franšize

Franšizni ugovor određuje način poslovanja te definira dio vezan uz financije (naknade davatelju franšize). Pročitajte ga pažljivo. Bitno je da razumijte svaku njegovu stavku. Ako je potrebno dogovorite novi sastanak s davateljem franšize kako biste prošli kroz sve ono što vas još muči ili vam nije do kraja jasno.

 

Priprema za pokretanje franšize

Prije nego što otvorite vrata svoje nove franšize, osigurajte da je sve spremno. Zato je važno na vrijeme započeti s planiranjem i pripremama.

1. Izrada operativnog plana

Kako biste u pravo vrijeme pokrenuli svoje poslovanje, potrebno je najprije izraditi operativni plan. To je plan koji sadrži sve potrebne detalje i rokove. Njime se definiraju koraci potrebni za realizaciju vaše poslovne vizije.

2. Građenje odnosa s budućim klijenitima

Odnos s vašim budućim klijentima počinje i prije vašeg službenog upoznavanja. To znači da se trebate upoznati s dostupnim komunikacijskim kanalima, uključujući društvene mreže. Sve kako bi na vrijeme stekli potreban broj polaznika.

U SmartyKids franšizi smo svijesni da to iziskuje vrijeme i novac. Zato smo za vas pripremili sve potrebne online i offline marketinške materijale. Prilagodili smo ih vašim potrebama kako biste kvalitetno oglašavali vaš novi obrazovni centar. Osim toga, pomažemo vam pri izradi opertativnog plana za vaše uspješno poslovanje. Doznajte više o SmartyKids franšizi i zatražite prezentaciju franšize!

 

Zašto pokrenuti SmartyKids obrazovnu franšizu?

1. Jak brend koji pruža brz poslovni rast

SmartyKids međunarodno je priznat brend prepoznat od strane stručnjaka i partnera. To SmartyKids franšize čini najbrže rastućom mrežom obrazovnih centara. Prevedemo li to u brojke, dobivamo sljedeću računicu: U manje od 10 godina otvoreno je 350+ obrazovnih centara, a brojka polaznika premašuje 20 000.

2. Obrazovna franšiza koja stečeno znanje koristi za pružanje najveće vrijednosti svojim partnerima

SmartyKids franšiza prati vas i podržava u vašem poduzetničkom pothvatu pokretanja franšize. Suradnju s istaknutim stručnjacima u vođenju poslovanja pretočili smo u know-how poslovni model. Dijelimo ga s vama u korak po korak poslovnoj obuci. To za vas znači uštedu značajnog vremena i novca. Znamo koliko se teško probiti na samome početku poslovnog puta. Zato franšiznim partnerima osiguravamo vidljivost (osigurano mjesto na službenoj web stranici, marketinška podrška na društvenim mrežama).

3. Certificirani obrazovni program koji učenje stavlja u novu dimenziju – za stjecanje povjerenja vaših velikih i malih klijenata

SmartyKids obrazovni programi nastali su u suradnji s vodećim svjetskim stručnjacima u području obrazovanja. Program je certificiran od strane Međunarodnog udruženja mentalne aritmetike SAMA Global. Jedinstven je po tome što učeći djeca ulaze u poseban svijet kreiran za njih. Svijet u kojem učimo uz igru i zabavu prema jedinstvenom modelu igrifikacije. Zato smo prvi izbor naših malih Smarty polaznika i njihovih roditelja.

4. Obuka i materijali za rad bez stresa i poslovni napredak u kratkom vremenu

SmartyKids franšiznim partnerima nudimo:

  • obuku za provođenje SmartyKids programa
  • pripremljene gotove metodičke materijale (visokokvalitetne nastavne materijale, kao i one koji uključuju razne igre i zabavne aktivnosti)
  • korištenje online platforme za učitelje i učenike, koja omogućuje interaktivno učenje.

Napredak tima na prvome nam je mjestu, jer tako napredujemo i mi. Zato smo za naše franšizne partnere sve unaprijed pripremili i posložili. Zahvaljujući tomu, SmartyKids franšizni partneri mogu se koncentrirati na svoj poslovni put i širenje posla.

5. Osmišljavanje novih obrazovnih programa – veća tržišna potražnja u korak s vremenom

Misija SmartyKids programa je stjecanje novih znanja u skladu s potrebama djece i roditelja. Poznato je da se s razvojem tehnologije razvijaju i nova zanimanja Zato osmišljavamo nove SmartyKids obrazovne programe za razvoj raznih vještina djece. U poslovnom smislu to za naše franšizne partnere znači veću i raznovrsniju ponudu. Zahvaljujući tomu osigurava se i veći interes kupaca.

 

Obratite nam se s povjerenjem

Pokretanje franšize može biti vaš put do financijske neovisnosti. S pravim alatima, znanjem, podrškom i partnerom osigurajte svoj poslovni uspjeh!

Bilo da razmišljate o pokretanju vlastita posla ili želite proširiti poslovanje, postanite dio obitelji SmartyKids franšize. Stvorite uspješno, dugotrajno poduzeće u dinamičnom području dječjeg obrazovanja! Kontaktirajte SmartyKids centar i doznajte sve što vas zanima.

 

* Ovaj blog je informativnog karaktera i ne predstavlja pravni savjet. Za specifične savjete, obratite se stručnjaku za franšize.